06 oktoober 2013

Dzunglis Chiangmais

Nonii head s6brad, kuna ma siin olin vahepeal dzungli tripil, siis on j2lle, millest r22kida. Sorry, et numbreid sisse suran, aga siin netipunktis ma ei saa t2pit2hti panna, nagu eelmises kohas sain :)

Igal juhul, Chiangmaisse j6udsin t6rgeteta, bussijaamast helistasin hotelli, tuldi vastu. Checkin ja sain teada, et 6htul on dzunglisse minejatele koosolek. Olgu, tegin kerge PKK ja 6htul l2ksin koosolekule. Seal oli veel rahvast, osad olid 2 p2eva ja 1 66, enamus siiski 3 p2eva ja 2 66d. Matkajuht tegi passidest koopiad, mida l2ks vaja turismipolitsei jaoks. Lisaks andis tyyp meile listi, mida kaasa v6tta.

Hommikul suured kotid l2ksid hoidu ja v2iksed, koos listi asjadega seal sees v6eti kaasa. Algas s6it, kokku 13 inimest. Algul politseist l2bi ja siis tagasi hotelli, sest matkajuht unustas oma koti maha.

Matkajuhi nimi oli Joe. T2iesti omaette karakter, nalja sai temaga k6vasti ja v2ga omap2rane huumor, selline Tai huumor vist. Aga meil oli teine juht veel, nimeks Sing, 6htuti napsutas liiga palju vist, oli selline v2ike veidrik.

Esimene atraktsioon oli siis kohalik turg, kust tegelikult osteti meile s66gikraami. Edasi s6itsime veel umbes 20 minutit ja siis tuli elevandi s6it. Selline v2ga turistikas tegevus, tegime umbes tunnise tiiru nendega, m2est yles, siis alla ja siis j6est l2bi ja sisuliselt oligi k6ik, lisaks sai osta 20THB eest elevantidele syya, et seda siis anda ja ega lont k2is ikka p2ris tihti yle pea, et head ja paremat saada. Veidi oli see ka nukker, sest seal olid v2ikesed vantsid, kellel olid esimesed jalad ketis ja tagumise jala kyljes oli kett, mis l2ks postini, see vaatepilt tegi natuke nukraks... Aga elevandiga s6itmine oli tegelikult 2ge.

Edasi liikusime s66ma, head riisi pakuti, veits vyrtsikas, aga hea. Kerge tsill veel ja siis hakkasime dzungli poole liikuma. Matka esimene sihtpunkt oli kosk, kus saime ujuda. V2ga m6nus oli, kokku olime seal umbes 1,5h. Hakkasime edasi liikuma, teel n2gime kalamehi, Sing proovis yhe mehe 6ngega kala ja suht kohe sai mingi pisikese. L6pp hakkas juba paistma, aga teadagi, vihmametsas peab ju vihma ka ikka saama. Saime korraliku sahmaka kaela. L6pp oli veel allam2ge ka ja kohati oli ikka v2ga libe ja mudane. Aga kui 66bimispaika j6udsime, siis j2i vihm j2rele ja v2ga ilus koht oli. Jaotasime ennast hytikestesse 2ra ja p6him6tteliselt istusime ja puhkasime kuni Joe hakkas meile syya tegema.

K6ik kolistasid pere majja ja Joe tegi nalja ja syya, s66k oli v2ga hea kusjuures. Edasi oli 6htune istumine, elektrit polnud, siis ajasime juttu, m6ned tegid v2ikse 6lle ja Sing ja Joe l6bustasid ka meid. P6hilause neilt oli Oh my Buddha ehk siis maakeeli Oh my god :) Joe pani veel vahepeal nii muuseas yhe igavesti juraka putuka nahka, hispaania kutt sai mesilaselt n6elata, aga k6ik laabus. Magama 2ra, dzungli l2rm oli k6va, aga uni tuli h22.


Uus hommik, PKK ja hommikus66k tehtud, siis liikusime edasi. 3 prantsuse kutti l2ksid Joega tagasi, sest neil oligi ainult 2-p2evane tripp. Sel p2eval muud peale jalutamise plaanis polnudki. Aga v2ga m6nus oli jalutada, kuigi v2ga palju liikusime ylesm2ge, aga k6ik said hakkama. Puhkepeatusi tegime, aga ujumispeatust ei olnud, sest ujuda saime l6pus. Sing n2itas meile m6nda putukat ja yhe pani kohe nahka ka, v2ga veider neil see putukate s66mine siin. Ilm oli seekord ilus ja noh ylesm2ge vantsida kuumuses ja niiskuses ei ole just k6ige l6busam, aga saime hakkama.

L6unas66k oli j2lle yhes kylas, kus Sing tegi meile lihtsalt kiirnuudleid suures koguses. Sealt edasi oli juba peamiselt allam2ge.

L6pp-punkt oli seekord kose 22res. Ujuma ja siis 6htus66ki ootama. Seekord tehti s66k lihtsalt valmis, showd ei tehtud. S66k oli j2lle v2ga hea. Seekord kui pimedaks minema hakkas, siis Sing lubas meid mingit ahvi vaatama viia, riburada ronisime talle j2rgi, mingi natuke eemale laagrist ja ajas mingit juttu ka nende kohta, siis l2ksime tagasi ja Joe lubas suurt 2mblikut n2idata, mis tegelikult oli synnip2evakook, sest yhel USA tsikil oli synnip2ev, p2ris lahe lyke :)

6htu l2ks edasi l6busalt, lisaks avastasin oma hyti tagant mingi megavaljult kriuksuva rohutirtsu. T2iesti uskumatult k6va h22lt tegi see elukas. Mingi peale paari 6lut tuli Joe j2lle v2lja, k2es oligi see megasuur rohutirts, v6ttis tiivad 2ra ja kuna tal oli neid tirtse kaks, siis viskas ta need m6lemad syte peale, mingi minutike grillimist ja k6ik said proovida putukat. Ma sain jala. Maitses nagu sihvkakoor v6i midagi sellist. Usun, et edaspidi kui veel midagi sellist pakutakse, ikka proovin 2ra. Ei midagi hullu.

6htu jooksul hakkas h2sti l2hedal veel yks tirts h22lt tegema ja Joe yritas teda k2tte saada, aga ei saanud, need rajakad teevad mingi suure uru endale ja siis poevad sinna peitu. 6htu edenedes k2isime veel kambaga ujumas taskulampide valgel, sest kivisid oli vaja n2ha ja seal oli v2ga pime. V2ga lahe 6htu oli. Hommikul selgus, et hispaanlased olid kohalikega kella 4ni olnud.


Pakkisime asjad ja liikusime siis tagasi. Seal ootas meid auto, millega l2ksima bambusparvedega j6ele kruisima. Selline turistikas j2llegi, aga lahe ja jahutav. L6pus sai syya ja hakkasimegi Chiangmai poole tagasi s6itma. K6ik olid v2sinud, aga 6nnelikud.

Chiangmais otsustasime, et 6htul l2heme koos v2lja. Ahjaa, hotelliga oli vahepeal see asi, et osad avastasid lutikad oma toast, mul neid polnud ja 6nneks tagasi tulles sain oma esialgse toa tagasi.

6htul saime kokku, kuna sveitsi kutt l2ks hommikul templisse, kus ta veedab 10 p2eva ja selle aja jooksul ei tohi ta r22kida, siis ta l2ks varem 66turule ja hiljem me teda ei n2inud ka enam. Teistega saime kokku hotelli restos ja liikusime linna peale, 66marketisse ja hiljem baari ja p2ris hiljem klubisse ka ikka. Koju j6udsime umbes 4-5 paiku k6ik. Oli v2ga lahe 6htu ja seltskond.

Seekord panen pilte ka, lisaks uuendasin teisi postitusi ka. Uurige ka neid.
List

Vandi seljas

Turistid


Sedasi n6uti syya

L2bi j6e

Kahju veidi sellest loomakesest siin

Matka algus



Singh

Riisiv2li



Esimene ujumispaik

Esimene 66bimispaik

Tuba

Dzungli-Joe

Matkasellid

L2bi riisiv2ljade


Singh teeb syya meile


Sedasi puhastatakse riis kestast


See 2mblik oli umbes 25cm pikk

Teises 66bimispaigas ujumiskoht

Lemmikloom-putukas, sellise Singh panigi elusalt nahka. See siin on lapse m2nguasi hoopis. K6rs pannakse kuidagi jala kylge kinni ja siis kui seda k6rt raputada, hakkab putukas lendama, v2ga pull vaatepilt. Laps pistis ka vahepeal putuka suhu, aga 2ra ei s66nud.

Synnip2evatort ja Joe

Synnip2evalaps

Selline jurakas oligi hyti taga ja tegi meeletut h22lt, umbes 5-6cm pikk

Teine 66bimispaik

1 kommentaar:

  1. Väga lahe, tundub, et Sa naudid juba täiega oma trippi :)

    VastaKustuta